5 tips om vol energie je werkdag door te komen

Ergonomie op de werkvloer

Je werkdag is een stuk leuker als je vol energie zit. Klinkt logisch, maar toch zijn er veel mensen die dagelijks futloos achter het bureau zitten. Zonde! Want wist je dat je je met enkele simpele maatregelen al een stuk fitter voelt? Tijd dus voor een aantal tips voor een werkdag vol energie!

Tip 1: Minder koffie, meer water (en groene thee)

Kun jij ’s ochtends ook niet zonder je vaste kopje koffie? Dan ben je niet de enige. Zo blijkt uit onderzoek dat 47%* van de werknemers vindt dat koffie bijdraagt aan het werkplezier. De kop koffie is dus onmisbaar op de werkvloer. Lekker natuurlijk, maar wist je dat te veel cafeïne je juist moe en ook nog eens gestrest maakt?

Laat de koffie daarom soms eens staan en ga voor water of groene thee. Deze geeft je namelijk een energieboost én bevat gezonde antioxidanten. Voeg ook eens munt, komkommer of citroen toe aan je water voor een extra lekkere verfrissing! Al snappen we natuurlijk dat die eerste kop koffie soms toch echt even nodig is…

Tip 2: Neem pauze

Ook al heb je het nog zo druk, met een tijdige pauze krijg je meer gedaan. 50 minuten schijnt de maximale periode te zijn dat je volledig geconcentreerd bent. Hanteer daarom de verdeling 50 minuten werken en 10 minuten pauze. Zo zorg je dat je lekker doorwerkt en tegelijkertijd elke keer weer even oplaadt voor de volgende sessie. Ook een mooi moment om je spieren even los te maken en te ontspannen.

Tip 3: Goede zithouding

Een verkeerde zithouding staat garant voor fysieke klachten. Niet bepaald werkplezier verhogend en het kost je lichaam nog eens extra energie ook. Bekijk daarom onze tips voor een ergonomische werkplek en stel je bureau en bureaustoel direct even goed in.

Tip 4: Blijf in beweging

We zijn dus niet gemaakt om te zitten. Toch zitten we zeker voor kantoorwerk meerdere uren per dag achter het bureau. Belangrijk dus om regelmatig even te bewegen. Neem bijvoorbeeld wat vaker de trap en doe elk uur wat stretchoefeningen. En wist je dat een wandeling tijdens de pauze je rustiger én creatiever maakt? Reden genoeg dus om in beweging te komen!

Tip 5: Creëer een inspirerende werkomgeving

Wist je dat een inspirerende werkomgeving je productiever maakt? Zo blijkt uit onderzoek dat de productiviteit van werknemers met ruim 30% toeneemt binnen een inspirerende werkplek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan planten, voldoende daglicht of daglichtverlichting, een inspiratiebord met foto’s en natuurlijk persoonlijke foto’s.

Ga jij ook voor meer werkplezier?

Wil jij ook met meer plezier werken en/of ben je benieuwd hoe je een inspirerende werkplek creëert? Bekijk dan ook onze andere blogs of contacteer onze helpdesk voor vrijblijvend advies. We maken jouw werkplek graag leuker! *) Onderzoek in opdracht van Manutan onder 900 Belgische werknemers.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 5 mei 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels